Historie

In december 1843 kocht Antoni Jacobs een pand aan de markt te Rijsbergen en vestigde er een broodbakkerij.
In 1905 werd de bakkerij overgenomen door zijn kleinzoon Toon Douenburg.

In vroegere tijden werd het brood gebakken in een oven die met takkenbossen hout werd gestookt en het brood werd met een bakkersfiets bij de klanten bezorgd. Vanaf 1905 is de zaak steeds overgegaan van vader op zoon.
Jos Douenburg neemt de zaak over in 1937, Anton Douenburg vanaf 1973. Vijf jaar later werd het hele pand gesloopt en opnieuw opgebouwd tot een gespecialiseerde brood- en banketbakkerij.
Van een eenvoudige bakkerij, gerund door 2 personen en 1 medewerker is bakkerij Douenburg uitgegroeid tot een bedrijf met 18 werknemers.

Joost Douenburg

In 2001 neemt zoon Joost Douenburg de bakkerij over van zijn ouders. Het brood wordt nog steeds, na ruim een eeuw, ambachtelijk bereid. Alle producten, zowel brood als banket, komen uit eigen bakkerij. In alle jaren is er steeds weer geïnvesteerd in nieuwe machines om de kwaliteit op een zo hoog mogelijk niveau te houden. Eerlijk en smakelijk brood en banket, bereid van eerste klas grondstoffen; daar draait hetallemaal om.

Hofleverancier

Vanaf 2005 zijn wij trots dat, toentertijd nog, Hare Majesteit de Koningin heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijke Wapen met de toevoeging "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier" aan Echte Bakker Joost Douenburg toe te kennen.

Echte Bakkersgilde

Onze bakkerij is al sinds 1990 lid van het Echte Bakkersgilde, dat betekent dat wij voldoen aan alle hoge eisen die het Gilde stelt op gebied van kwaliteit. Regelmatig en onaangekondigd komen Keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum onze broden en banketproducten ophalen om ze te beoordelen.
Daarnaast worden onze winkels met regelmaat beoordeeld op bediening, klantgerichtheid, productkennis, hygiëne, presentatie en uitstraling. Alleen wanneer constante hoge scores behaald worden, mag het bakkersbedrijf ook Echte Bakker zijn.

Niet zomaar een bakker...

echte bakker mono transp 80p

Niet elke bakker kan zich zo maar Echte Bakker noemen.
Om Echte Bakker te worden, heb je een flinke dosis passie voor het vak nodig en we moeten aan strenge eisen voldoen.
Samen met onze medewerkers halen wij elke dag weer het beste in onszelf naar boven om de meest smaakvolle en voedzame producten te maken en te verkopen.

Naast brood en diverse broodjes bakken we taart, vlaai en koek. Onze lekkernijen, de alom bekende worstenbroodjes en de zachte eierkoeken (het recept van opa Douenburg wordt nog steeds gebruikt!), zijn de heerlijke producten die u nergens anders zo lekker kunt kopen.
Het meergranen, waarvan het unieke recept is bedacht door Anton Douenburg, is uitgegroeid tot de specialiteit van Echte Bakker Douenburg.

module rechts 1  module rechts 2 

Hofleverancier

hofleverancier kl

Bakkerij Joost Douenburg is hofleverancier.

Hier leest u wat het predicaat 'Hofleverancier' betekent